Mina mål under presidentåret
Jag vill först tacka för förtroendet att få vara klubbens president under detta år, Jätteroligt att få denna ära.

Jag skall försöka ge inspiration och fortsätta leda klubben framåt.

Vi är ca 19 medlemmar av 1,2 miljoner i världen, en liten gemytlig klubb vilket gör att vi kan ha högt i tak vid våra möten. Vi är politiskt och religiöst obundet

Varje måndag träffas vi kl18.00 och äter en bit mat på Sara restaurangen. Vårt möte börjar ca 19.00 . Vi har fantastiska föredragshållare som program kommittén jobbat fram. Här är det kunskapsutbyte på hög nivå, alltid något nytt att lära och få idéer av.

Vi har roligt när vi träffas och vi bryr oss om varandra. Vårt yrkesnätverk skapar bra kontakter runt om i vår kommun, i närliggande kommuner och i övriga rotaryklubbar världen över. Rotary skapar nytta och skillnad för samhället och det är en av hörnstenarna vi ska jobba med och utveckla mer av.

Vi kan alla lita på varandra. Tjänster och gentjänster.

Mina mål för klubben är
  1. Skurups näringsliv blomstrar och fler företag kommer hit. Vad kan vi skapa tillsammans och göra för att samarbeta? Både vad gäller att vi behöver synas mer i media och om vi kan stötta något projekt i kommunen.
Vi arbetar idag för integration i kommunen och ska se vad mer vi kan göra.  Vi har även 2 projekt:
  • Mamma Zebrai Kenya där även vår vänort på Rügen är med.
  • In the hands of women” även det i Kenya vid Karen Blixen området som går ut på att lära kvinnor sy och skapa arbete när de     är utbildade
  1. Vill att vi ska fortsätta jobba med att få in nya medlemmar och försöka med lite yngre, om 1 slutar så bör vi få in 2 nya.
          Jag vill också att vi ska värna om oss själva, Medlemsvård!

Bl.a. att få fler att gå på våra utbildningar. Vi har en bra kamratskap och bra kommittéer som är aktiva

1. Jag önskar också att våra medlemmar besöker våra närliggande klubbar och även när vi åker utomlands tar tillfället i akt att besöka dessa. Eva Bergstrand var i Marrakesh i våras t.ex. och besökte den klubben. Redan detta presidentråd har börjat med att en av våra nya medlemmar har besökt några klubbar.
Marie Wadensten
President 2018-19