Projekt
Skurups Rotaryklubb deltar i olika projekt som hjälper människor lokalt såväl som runt om i världen. Några aktuella projekt är:

Rotary insamling till Ukraina.
På naturdagen på sydkusten den 9 april 2022, genomförde vi ett lotteri där behållningen gick till Ukraina. Följer lottnummer vann:
lott nr 5 fick 1:a priset som var en Lotus kikare 7x50
lott nr 76 fick 2:a pris som var en Cullman fotoväska
lott nr 96 fick 3:e pris som var Braun förstoringsglas
lott nr 4 fick 4:e pris som var en teaterkikare
lott nr 34 fick 5:e pris som var en ficklampa.

Samtliga priser är avhämtade och vi tackar alla lottköpare för ert bidrag till Ukraina.

1. Mama Zebra-klassen.
Detta är ett skolprojekt i Kenya bland massajfamiljer. Kenyas regering har lovat fri skolgång för alla barn i grundskolan. Föräldrarna måste dock fortfarande stå för skoluniformer och skrivmaterial. För många massajfamiljer är detta en stor utgift och kanske bara ett eller två barn i familjen får gå i skolan. En av fondens främsta uppgifter är därför att ge fler barn möjlighet att gå i skolan.

En klass har startats i Masai Mara där såväl pojkar som flickor från i första hand massajfamiljer börjat. Efter förskolan börjar deras skolgång på allvar, och fonden betalar barnens kostnader för skolgång under minst åtta år framåt.

Fonden har också finansierat en utbyggnad av skolan, köpt in läromedel och skrivmaterial. Vidare har man köpt bänkar, bord, stolar och skåp till klassrummen

.2. In the Hands of Women.
Detta är ett sömnads projekt som på ett handfast sätt skapar en bättre framtid för kvinnor i Kenya. Projektet startades för att erbjuda kvinnorna i Kenya utbildning inom sömnad, mönsterkonstruktion, tillskärning, broderi och beadwork. Det anordnas workshops för 8-10 kvinnor per tillfälle. Tidslängden är 1-5 månader beroende på vilket program som är aktuellt.

Man erbjuder även ett 1-årigt utbildningsprogram för 10 yngre kvinnor som fortfarande bor med sina föräldrar. Det 1-åriga programmet bygger på följande huvudområden:

1. Grundläggande sömnad
2. Baskunskaper i mönsterkonstruktion
3. Grundläggande broderikunskap med maskin och för hand
4. Starta eget; Managementprogram med baskunskaper i hur man driver egen verksamhet/kooperativ samt vikten av att respektera kontrakt och leveranstider

Efter avslutad utbildning får kvinnorna ett intyg och de kan använda In the Hands of Women som referens då de söker arbete. Utbildningen är avgiftsfri, men de företag som vill få sin personal utbildad utgår en avgift.